Ontspannen start van het schooljaar

Na de zomervakantie heb ik altijd super veel zin om mijn nieuwe groep te ontmoeten.
De eerste dag is altijd bijzonder. De meeste kinderen hebben weer zin om naar school te gaan maar vinden het ook spannend om elkaar en hun nieuwe leerkracht weer te zien.
Daarom probeer ik ook altijd om zo snel mogelijk een hechte groep te maken en investeer ik veel tijd aan groepsvormende activiteiten.
Bij ons op school werken wij aan de gouden weken en nemen we echt de tijd zodat kinderen zichzelf en elkaar goed leren kennen. Op deze manier weten de kinderen wat ze aan mij en aan elkaar hebben en voelen zij zich op hun gemak.
Wanneer je een positief klassenklimaat in jouw klas hebt kan je het meest uit jouw leerlingen halen.

Heel vaak besteden de meeste leerkrachten aandacht aan de gouden weken maar na een aantal weken hebben ze een goed resultaat en besteden ze er geen of weinig aandacht meer aan maar ik kan je verzekeren dat je het hele jaar moet werken dat je groep een groep blijft. Daarom heb ik een tip voor jou!

Wanneer jij met jouw leerlingen groepsvormende activiteiten hebt ondernomen en jouw groep vertrouwd elkaar dan kan je starten met onderlinge kindermassage.
Bij onderlinge kindermassage geven de kinderen elkaar een massage (over de kleding heen).
De onderlinge kindermassage zorgt voor nog meer onderlinge verbinding in jouw groep. Hierdoor zullen kinderen elkaar minder tot niet pesten.
Kinderen die lekker in hun vel zitten pesten namelijk niet.

Verder is aanraking een levensbehoefte. We hebben dit nodig voor een gezonde en sociale ontwikkeling.

Daarnaast zorgt de onderlinge massage voor

  • meer zelfvertrouwen
  • socialer gedrag (wij in plaats van ik)
  • een betere focus
  • meer ontspanning
  • grenzen aangeven en elkaars grenzen respecteren
  • meer lichaamsbesef
  • ontwikkeling van tastzin
  • een betere nachtrust
  • het aanmaken van gelukshormonen

Zelf gebruik ik voor de onderlinge kindermassage de kaarten van Happy Kids massage.
Dit is een hele mooie methode met 21 massagekaarten op a5 formaat. Naast de massagekaarten heb je ook ontspanningsoefeningen.
Het mooie aan deze methode is dat het je maar heel weinig tijd kost. Je kan het ontspanmoment net zo lang maken als je wilt. Een ontspanningsoefening kost je maar 2 minuten en een onderlinge kindermassage ongeveer 10 minuten.

Ik kan je verzekeren dat het jou en jouw groep heel veel fijne ontspanmomenten gaat opleveren.
Er zit een mooie opbouw in waardoor jouw groep de massagegrepen zich snel eigen maken.
Op deze manier heb je een mooie tool in handen om meer rust en onderlinge verbondenheid in je groep te creëren zodat jouw leerlingen zich veilig voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen!

Herken jij het dat je na de gouden weken eigenlijk bijna tot niks meer aan groepsvorming doet? Dan is onderlinge kindermassage de oplossing voor jou! Op een hele makkelijke manier kan je als je wilt dagelijks aandacht besteden aan meer verbinding in jouw groep.

Op woensdag 13 september geef ik de training ‘rust en verbinding in je groep’. Tijdens de training van 3 uur leer ik jou hoe je onderlinge kindermassage kan opbouwen in jouw groep.
Ook ervaar je zelf alle massagegrepen zodat je de volgende dag zelf aan de slag kan gaan met jouw leerlingen.

Wil jij weten hoe andere leerkrachten over deze training denken of wil jij meer informatie over deze training? Kijk dan even op mijn site:
https://oogvoorkind.nl/happy-kids-massage-2/

Weet jij al zeker dat jij ook onderlinge kindermassage wilt toepassen in jouw groep? Stuur dan een mail naar miriam@oogvoorkind.nl en ik schrijf jou in voor deze training.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *