Hoe het allemaal begon

Een aantal jaren geleden begon het te kriebelen. Ik wilde meer weten over kinderen en hoe zij het beste leren. Steeds vaker merkte ik dat kinderen ontzettend hun best deden maar dat dit niet tot de gewenste resultaten leiden. Na veel speurwerk kwam ik de site van Henriette Mol tegen. Mijn oog werd getrokken naar de ontwikkelpion die zij had ontwikkeld. Deze pion zou handvaten moeten geven om naar de ontwikkeling van kinderen te kijken.
Mijn interesse werd gewekt. Ook bood zij een introductieworkshop aan. Op een zaterdag ging ik heel nieuwsgierig naar Veldhoven. Aan de hand van de ontwikkelpion maakte ik kennis met een aantal oefeningen om reflexen te herkennen en na het spelen van enkele spellen was ik overtuigd. Ik wilde de opleiding Speeldokter volgen.

In-Samenepl-pion

In september 2017 startte ik de opleiding Speeldokter. Eén jaar lang leerde ik over alle aspecten uit de ontwikkelpion. We leerden de inhoud van de pion kennen. Oplossingen en oefeningen in te zetten als we iets uit de pion herkenden. Het waren mooie opleidingsdagen. Met het groepje waarmee we starten, sloten we ook gezamenlijk af. Nieuwe speeldokters die het gedrag van kinderen beter begrepen, die kinderen anders konden helpen en misschien ook anderen kunnen inspireren met de kennis die zij hadden opgedaan.
Het was een start naar meer. Vele opleidingen en cursussen volgden maar de kijk op kinderen start bij mij altijd vanuit deze pion.
Mocht het kind niet evenwichtig functioneren op emotioneel-, sociaal-, motorisch- en leergebied dan kijk ik altijd naar de onderliggende bouwstenen van de pion. Vanuit daar gaan we de steen weer recht leggen zodat alle steentjes goed in elkaar passen.
Elke maand ga ik in mijn blog meer vertellen over één van deze bouwstenen.

P.s. Wil je meer weten over Henriette Mol? Kijk dan even op haar pagina www.insamenspel.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *