Kindermassage

Wat is Happy Kids kindermassage?
Happy Kids Massage is een vorm van kindermassage die door kinderen in de meeste gevallen op de rug aan elkaar gegeven wordt. De massage is een respectvolle, gewenste aanraking met aandacht over de kleding heen. Door middel van versjes, verhaaltjes of liedjes uit de Happy Kids massage boeken krijgen kinderen een massage van elkaar of van hun ouders.
HKM is geschikt voor thuis maar ook voor op school of in de kinderopvang.
Uit meerdere onderzoeken is al gebleken dat een regelmatig massage, die overigens gewoon over de kleding heen gegeven kan worden bijdraagt aan:

• gevoel van zelfvertrouwen en veiligheidHappy kids massage logo
• beter lichaamsbesef
• ontspanning door het vrijkomen van oxytocine (knuffelhormoon)
• kinderen leren grenzen aangeven en elkaars grenzen respecteren
• beter slapen
• focus verbeteren
• meer onderlinge verbondenheid zowel in groepen als binnen het gezin
• verminderen van pestgedrag

In mijn eigen klas maken wij ook gebruik van HKM versjes en liedjes. Het is makkelijk toe te passen en het heeft een groot effect. In de onderbouw maken wij gebruik van de versjes en liedjes uit de boeken maar wanneer de kinderen alle grepen beheersen kan je dit ook makkelijk toepassen in elk thema en bij elk ander versje. De midden- en bovenbouw kunnen na het aanleren van de grepen zelf versjes, gedichten of liedjes met de massagegrepen ontwerpen. Het mooie aan HMK is dat je het als energizer in kunt zetten maar ook als ontspannen tussendoortje.

Voor de kinderopvang is er een mooie kriebelbox ontworpen. In de kriebelbox zitten een aantal kriebelspeeltjes om de zintuigen te stimuleren. Ook zit er het jonge kinderboekje bij met liedjes en versjes. Zo is HMK een compleet pakket voor het hele Spilcentrum of Kindcentrum.

Ik geeft trainingen aan leerkrachten, pedagogische medewerkers maar ook aan gastouders of ouders. De workshops of trainingen kunnen bij mij plaats vinden maar ook op locatie.
Op dit moment ben ik nog op zoek naar een geschikte ruimte om ook ouder-kind workshops en workshops voor ouders te gaan geven.

Voor data en mogelijkheden, kijk bij aanbod.
Mocht je interesse hebben, neem contact met mij op over de verschillende mogelijkheden of een workshop op maat.