Over mij

Dit ben ikIk ben Miriam Maijers, getrouwd met Eric en moeder van 2 beginnende pubers. Ik ben enthousiast en heb een schaterende lach. Ik ben dol op spelletjes spelen en ik vind het verschrikkelijk om op de foto te gaan. Als moeder en leerkracht zag ik dat leren niet bij iedereen zo vanzelfsprekend was en dat niet iedereen altijd ziet wat een kind allemaal in huis heeft. Terug kijkend naar mijn eigen jeugd was ik zelf een leerling die graag onzichtbaar was, liever haar vinger niet op stak want dan kon ze geen fout maken. En ik stelde zeker geen vragen om maar niet op te vallen. Ik was een harde werker en door mijn inzet kwam ik altijd een heel eind. Maar wat was het fijn geweest als er iemand was geweest, met de kennis die ik nu heb, die mij eigenlijk had gezien. Dan had ik geleerd om mijn probleemgedachten om te zetten in helpende gedachten. Dat had mij een hoop slapeloze nachten gescheeld.

Na een tweedaagse training “Ik leer anders” werd ik nieuwsgierig en wilde ik de puzzel van leren nog completer maken. Na de opleiding psychomotorische kindercoach en de opleiding Beeld en brein vielen de puzzelstukjes op zijn plek. Vaak voelen ouders dat er iets is en dat niet alles uit hun kind gehaald wordt. Of dat hun kind heel hard moet werken en zich niet kan ontspannen. Graag gun ik ouders en kinderen hun rust. Zelf haal ik mijn ontspanning uit lekker wandelen of fietsen. Wanneer mijn hoofd vol is, ga ik graag een rondje hardlopen. Daarna is mijn hoofd leeg en kan ik er weer fris tegen aan. Om te ontspannen geef ik graag kindermassages aan mijn eigen kinderen. Dit werkt ontspannend voor hun maar ook zeker voor mij.

Mijn droom is om kinderen en hun ouders te helpen. Ik wil graag mijn kennis delen aan ouders en kinderen maar ook aan de professionals die met kinderen werken. Achter elk gedrag zit een verklaring. Hoe fijn is het wanneer de professionals meer weten over reflexen en weten welke bewegingen er voor zorgen dat we makkelijker kunnen leren. Zelf wil ik mezelf nog meer gaan verdiepen in de werking van de reflexen. Hier valt nog zo veel over te leren. Een mens is nooit uitgeleerd.

Ik ben benieuwd en nieuwsgierig naar wie ik in mijn praktijk mag ontmoeten.